Jak se připravit na rodinné focení?

Často se mě ptáte, jak se na rodinné focení připravit.

Upřímně, není to žádná velká věda. Buďte sami sebou, do růžova se vyspěte a společně už vám vykouzlíme úsměv od ucha k uchu.

Teď tedy vážně… Opravdu se není čeho bát. Spolu to zvládnem. Hlavní je, abyste se cítili dobře. Je úplně normální, že jste na začátku lehce nervózní.
Fotografování bude probíhat formou procházky a blbnutí venku.

U malých dětí je supr, když jsou na focení odpočaté. Klidně ať si dají před focením šlofíčka, čím víc energie, tím líp. Do kapsy schovejte něco malého k snědku nebo i nějakou dobrotu jako úplatek. Na čerstvém vzduchu často vyhládne.

Při fotografování spolu blbněte, objímejte se, pusinkujte se, tulte se a zlobte se :-D. Doteků není nikdy dost.

Určitě vás napadá, co dělat, když váš drobek není zrovna v nejšťastnějším rozpoložení :-D? Věřte i to je úplně v pořádku. Nějaká ta momentka, malé nafouknuté bubliny nebo dítěte prchajícího z objetí rodičů stojí za to a určitě vás pobaví i za pár let 😀

Na rodinná focení ve svém baťohu většinou nosím i nějakou tu drobnost na rozptýlení, takže bychom případné strašáky měli brzo zahnat.

Při focení není nic zakázáno a zlobení je dovoleno. Nechte dětem během fotografování maximální volnost. Nic horšího než špinavé oblečení a odřené koleno by si dítě z rodinného focení odnést nemělo, za to to pro něj i vás to bude nezapomenutelný zážitek. Jako bonus se na další focení už budete všichni těšit. 😀